Actorul orădean Eugen Ţugulea va primi premiul special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei în cadrul Galei Premiilor UNITER care vor avea loc anul acesta la Oradea. Premiile speciale sunt acordate, conform statutului Uniunii Teatrale din România, de către senatul UNITER.

"Eugen Ţugulea onorează teatrul românesc de mai bine de 60 de ani, timp în care a dat viaţă unor personaje excepţionale pe scena Teatrului Regina Maria. Acestui merit deosebit i se alătură şi dragostea pentru poezie, fiind înzestrat cu o virtute ce desăvârşeşte personalitatea sa artistică, aceea de a recita. Astfel, prin iscusinţa şi deosebitul respect dedicat versului, a reînviat poezia pe scena teatrului orădean", au precizat, marţi, reprezentanţii Teatrului Regina Maria după ce premiile speciale UNITER au fost anunţate.

Gala Premiilor UNITER se va ţine pe 9 mai, în premieră, pe scena Teatrului Regina Maria. Anul acesta, teatrul orădean a fost nominalizat prin Richard Balint, unul dintre pretendenţii la premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea lui Gorge Mastromas în spectacolul "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas".

Citeşte şi: Actorul orădean Richard Balint a fost nominalizat la Premiile UNITER