Maria este o fetiță din Oradea, de numai 8 ani, care are nevoie de ajutorul tuturor. Diagnosticată cu o boală necruțătoare, a plecat din oraș împreună cu părinții săi pentru a se trata la o clinică din Paris.

Copila a primit diagnosticul crunt în luna martie. Pentru a-i fi salvată viața, ea a fost supusă unei operații dificile la rinichi, la Cluj-Napoca, dar încă mai are nevoie de tratamente și de noi investigații serioase, astfel că, în luna august, familia ei s-a mutat la Paris.

Acest fapt presupune, însă, costuri foarte mari, pe care părinții nu și le permit. Numai chiria costă, lunar, 1.500 de euro. În plus, fetița are nevoie de o sondă nazală, în valoare de peste 2.000 de euro, cu ajutorul căreia se va hrăni în următoarele luni, dar și de bani pentru hrană specială aplicată prin sondă și bani pentru a locui în continuare în Paris.

Studenții de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe politice și Științele comunicării au strâns deja 2.000 de lei, în cadrul unei seri de colinde, care are loc în fiecare an și are ca scop o strângere de fonduri pentru cazuri umanitare. Însă, părinții Mariei au nevoie de sprijin financiar consistent pentru a-i putea asigura fetiței condițiile pentru un tratament adecvat.

Cei care doresc să o susțină pe micuța Maria o pot face donând orice sumă în conturile deschise pe numele mamei fetiței, Igna Petrașcu Rodica Mariana, în Ron RO12RZBR0000060018509717 sau în Euro RO93RZBR0000060020371338.