Cele mai valoroase echipe din istoria Stelei se vor întâlni, luni seară, într-un meci caritabil, "Uniţi pentru Mihai". Steaua 86 va juca un meci amical cu echipa Stelei din 2006, pentru a marca, astfel, 30 de ani de a câştigarea Cupei Campionilor Europeni, dar mai ales pentru a strânge fonduri pentru fotbalistul orădean Mihai Neşu.

Imobilizat în scaun cu rotile după un accident petrecut în urmă cu 5 ani, pe 10 mai 2011, orădeanul are nevoie de bani ca să îşi poată continua tratamentele, în SUA.

"Recuperarea este foarte scumpă. Este nevoie trei luni de tratament în SUA, care necesită 45.000 de euro. Şase luni costă 90.000 de euro, iar un an este 180.000 de euro. Mihai a reuşit să meargă acolo doar de două ori pentru acest tratament, cinci luni în 2012 şi trei în 2015. Pentru că drumul este foarte solicitant pentru starea lui medicală, şi din pricina acestuia şansele de progres se înjumătăţesc, doctorii i-au transmis că următoarea deplasare ar trebui să fie de un an sau de minimum şase luni. De aceea am dat startul acestei acţiuni de strângere de fonduri pentru Mihai, care va începe pe 9 mai 2016 şi va continua pe parcursul tuturor anilor de tratament", a declarat Andreea Ogăraru, vicepreşedinte al Asociaţiei George Ogăraru pentru Cultură şi Sport, organizatorul evenimentului, potrivit Digi Sport.

Meciul va avea loc la Sala Polivalentă, de la ora 19, şi va putea fi urmărit pe DigiSport 3. Preţul unui bilet variază între 25 şi 75 de lei.

Potrivit Digi Sport, fostul antrenor al lui Neşu, Oleg Protasov, a ţinut şi el să fie prezent la acest eveniment caritabil. Alături de "Bichon" sunt şi foştii jucători ai Stelei. "Despre Mihăiţă vă pot spune că este un exemplu pentru marea majoritate a oamenilor, nu numai a sportivilor", a declarat fostul căpitan al Stelei, Mirel Rădoi, completat de Miodrag Belodedici: "Nici Bumbescu nu avea intrările aşa dure ca Mihăiţă, deci este puternic şi suntem lângă el".

Prezent şi el la conferinţa de presă premergătoare evenimentului, Neşu a ţinut să le mulţumească, duminică, celor implicaţi în campanie. "Acest eveniment înseamnă foarte mult pentru mine, este o dovadă de dragoste din partea celor care se gândesc la mine. Mă aştept să fie o sală plină şi să ne bucurăm împreună de tot ce se va întâmpla mâine", a declarat duminică Mihai Neşu.

Mihai Neşu a evoluat pentru Steaua timp de 7 sezoane, până în 2008, timp în care a cucerit două titluri

Apropiaţii sportivului au lansat un apel la cei care nu pot ajunge la meci şi care sunt rugaţi să ajute donând în conturile:

RO73 BTRL RONC RT00 A570 5702 (lei)
RO58 BTRL EURC RT00 A570 5702 (euro)
RO28 BTRL USDC RT00 A570 5701 (dolari)