Partidul condus de Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România, are filială şi în Bihor. Preşedintele filialei, Alexandru Flora, economist de meserie, a susţinut, luni, o conferinţă de presă, alături de cei doi vicepreşedinţi - Silviu Dehelean şi Mihai Ţenţ -, în care a recunoscut că, deocamdată, filiala are doar 20 de membri înscrişi, adăugând că ar mai exista, însă, şi alţi simpatizanţi.

Cei 20 de membri care înseamnă acum Uniunea Salvaţi România - Filiala Bihor sunt novici în ale politicii, o parte dintrei ei trecând însă înainte şi pe la M10, partidul înfiinţat de Monica Macovei.

"Grupul de oameni care formează filiala noastră merită toată atenţia publicului pentru faptul că cei mai mulţi dintre noi nu am avut de-a face cu politica, avem "cazierul" curat, fără antecedente de corupţie sau evaziune fiscală", a spus Alexandru Flora. În USR Bihor s-a înscris şi orădeanca Nadia Pal, cea care în iunie a candidat ca independent la Consiliul Local Oradea, strângând 1.425 de voturi (1,94%).

Deocamdată, planul USR-iştilor bihoreni este să strângă cât mai multe semnături astfel încât partidul lor să poată candida la alegerile parlamentare din decembrie. La nivel naţional, au nevoie în total de 200.000 de semnături, din care au strâns până acum doar 20.000.

Uniunea Salvaţi România a fost înregistrată ca partid politic în luna iulie, după ce a fuzionat prin absorbţie cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul. La alegerile locale din iunie, USB a obţinut 15 mandate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Nicuşor Dan a obţinut cele mai multe voturi după câştigătoarea Primăriei Generale, Gabriela Firea, el adunând 30,52% din opţiunile bucureştenilor. Clotide Armand, vicepreşedinta partidului, a ieşit a doua în alegerile pentru primăria Sectorului 1, cu 28,78%, după PSD-istul Dan Tudorache.