Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au trimis-o în judecată pe universitara Camelia Dalai, şef de lucrări la Departamentul de Medicină Dentară, pentru şase infracţiuni de luare de mită. Acţiunea figurează pe portalul Tribunalului ca fiind depusă pe 16 martie şi are primul termen fixat, în camera preliminară, pe 20 martie.

Dalai a fost arestată preventiv pe 14 februarie, măsură înlocuită pe 20 februarie cu control judiciar pentru 60 de zile, pe motive de corupţie. Mai precis, aşa cum BIHOREANUL a arătat, profesoara este acuzată de procurori că în perioada mai - septembrie 2016 a vândut examene pe sume cuprinse între 300 de lei şi 100 de euro, pe parfumuri Avon şi chiar pe creme de mâini. Totodată, pentru două kilograme de carne de iepure, i-a dat unui student o lucrare de licenţă!

Grav e şi că, aşa cum s-a arătat în referatul de arestare, şefa de lucrări şi-a favorizat două studente, încredinţându-le anul trecut, pe 9 iunie, subiectele şi rezolvările pentru examenele ce urmau să aibă loc în ziua următoare, "creându-le astfel posibilitatea de a ocupa un loc la buget, în defavoarea altor colegi".

În urmă cu două săptămâni, aceiaşi procurori au trimis-o în judecată şi pe directoarea Departamentului de Medicină Dentară, profesoara Adriana Pirte, acuzată şi ea că lua şpăgi de la studenţi pentru a-i promova la examene. Mai precis,  în perioada mai - septembrie 2016, Pirte a primit sume cuprinse între 50 şi 400 euro, precum şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi, pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ. Pirte este în arest la domiciliu.