Cadrele didactice, cercetătorii şi studenţii din cadrul Universităţii din Oradea sunt aşteptaţi, marţi, la urne, pentru a alege oamenii care să umple locurile rămase libere în Senatul universitar. Deşi senatorii reprezintă în for o anumită facultate, ei sunt aleşi de către toţi universitarii, astfel că atunci când unul dintre ei părăseşte Senatul trebuie organizate alegeri la nivel de Universitate.

În total, în Senatul universitar sunt libere 2 locuri pentru profesori, eliberate în urma unor demisii ori a unor incompatibilităţi, şi 6 locuri pentru studenţi, rămase libere după ce tinerii au absolvit studiile. În plus, Biroul Electoral Universitar a înregistrat candidaturi şi pentru alte facultăţi care au membri în Senat, însă nu au liste de rezervă în cazul în care vreunul din aceştia demisionează. Lista candidaţilor va fi centralizată abia luni de Biroul Electoral Universitar.

Dacă marţi, la primul tur de scrutin, nu va fi întrunit cvorumul 50% plus unul, necesar validării alegerilor, joi va avea loc al doilea tur, care va fi validat indiferent de cvorum.

Scrutinul se va desfăşura între orele 8 şi 17 în sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii.