Anul 2016 este unul electoral pentru Universitatea din Oradea, fiindcă vor avea loc alegeri atât pentru rectoratul instituţiei, cât şi pentru Senatul universitar.

Noua componenţă a forului executiv suprem va fi aleasă pe 27 ianuarie, când va avea loc primul tur de scrutin pentru alegerea membrilor Senatului. Dacă va fi nevoie, al doilea tur va avea loc pe 1 februarie. Preşedintele noului Senat va fi ales însă abia pe 18 aprilie, cu o zi înaintea primului tur de scrutin pentru viitorul rector.

Universitarii dornici să ocupe un loc în Senat trebuie să-şi depună candidaturile până pe 18 ianuarie, ora 12. "Pot să-şi depună formularele de candidatură cadrele didactice şi cercetătorii Universităţii din Oradea, cu respectarea Cartei universitare şi a legislaţiei în vigoare", a precizat, luni, pentru BIHOREANUL, preşedintele în funcţie al Senatului, Sorin Curilă. Un senator al Universităţii poate să aibă cel mult trei mandate de câte patru ani fiecare.

Până la alegerile pentru Senat, conducerea actuală a forului mai trebuie să organizeze şi o dezbatere publică pentru informarea comunităţii academice asupra alegerilor şi a implicaţiilor care decurg din acestea.

Totodată, pe 18 ianuarie Senatul universitar va avea ultima şedinţă în actuala componenţă, întâlnire la care conducerea forului va prezenta şi un raport de activitate.