Conducerea Universităţii din Oradea a remis Ministerului Educaţiei o listă cu universitarii orădeni nominalizaţi să devină membri ai Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

Acest organism consultativ propune Ministerului Educaţiei, printre altele, metodologia cadru de finanţare a universităţilor ori alocarea pe bază de contract a sumelor pentru finanţarea de bază, complementară şi suplimentară a universităţilor.

Pe lista înaintată Ministerului se numără rectorul Universităţii orădene, Constantin Bungău, preşedintele Senatului, Sorin Curilă, decanii Ioan Horga (Facultatea de Istorie), Ioan Chereji (Facultatea de Protecţia Mediului), precum şi diverşi directori de departament ori simple cadre didactice.

Ministerul Educaţiei va decide dacă şi câţi dintre universitarii orădeni vor face parte din CNFIS. În prezent, niciun profesor al Universităţii din Oradea nu face parte din acest Consiliu.

Pe de altă parte, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, la propunerea Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, să-i acorde titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Ioan Roxin de la Universitatea Franche - Comté din Montbeliard (Franţa). Ca şi profesor asociat, acesta a susţinut la Universitatea din Oradea cursuri de pionierat în multimedia şi tehnologia informaţiei şi a sprijinit studenţii şi doctoranzii orădeni să studieze în Franţa. Festivitatea va avea loc în luna mai.