În vara anului trecut, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Gheorghe Bumbu, a utilizat în sala de examen la admitere aparatură de bruiaj a telefoanelor mobile, pentru a se asigura că pretendenţii la un loc în facultate nu vor copia. Atunci, rectorul Cornel Antal a declarat că ia în calcul montarea acestor aparate în fiecare sală de examen a Universităţii.

Totuşi, miercuri, într-o conferinţă de presă, Antal a anunţat că, ulterior întâmplărilor din vară, a aflat că utilizarea acestor aparate ar putea fi în contradicţie cu legea. "Am aflat că studenţii de la alte universităţi au reclamat utilizarea acestor aparate, iar reclamaţiile au fost admise", a spus rectorul.

Pentru ca astfel de situaţii să fie evitate la Oradea, conducerea Universităţii a făcut o adresă către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, ca să îşi dea acordul vizavi de montarea acestor aparate.

Pe de altă parte, Antal se teme că bruiajul telefoanelor mobile este depăşit. "La modul galopant în care evoluează tehnologiile, ar putea fi inutile", a spus rectorul. Cert este că dacă va fi permisă de ANCOM, această măsură va fi luată, pentru descurajarea copiatului.

Studenţii orădeni intră, începând de luni, 24 ianuarie, în sesiune, urmând să susţină examene până pe 13 februarie. După o săptămână de vacanţă, ei vor avea o sesiune de măriri de note şi de restanţe, urmând ca semestrul al doilea de studiu să debuteze pe 28 februarie.