Rectorul Cornel Antal a anunţat miercuri că Senatul Universităţii Oradea a decis luni desfiinţarea a trei domenii de licenţă. "De la facultatea de Ştiinţe s-a desfiinţat specializarea Matematici Aplicate şi Chimia Mediului, iar de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a fost desfiinţată secţia de Teologie Ortodoxă Didactică", a precizat rectorul.

Motivul desfiinţării a fost faptul că în ultimii ani nu au mai existat cereri din partea studenţilor. "Practic, cele trei specializări s-au autodesfiinţat. Hotărârea de luni este doar forma juridică", a spus Antal.

Rectorul a mai anunţat şi că, de cealaltă parte, lista domeniilor de doctorat a Universităţii Oradea s-a extins, de la 10 la 11, pe lângă domenii precum Biologie, Istorie ori Sociologie fiind aprobat şi Agronomie.

Profesorul Cornel Domuţa (foto), secretar ştiinţific la Facultatea de Protecţia Mediului, a declarat că "Universitatea Oradea este singura dintre universităţile înfiinţate după ‘90 care are domeniul Agronomie".

El a adăugat că în ţară foarte puţine sunt universităţile care au acest tip de doctorat, fiind vorba de cele care au tradiţie în ştiinţe agricole, precum Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Craiova.