Comunitatea academică a Universităţii Agora a participat luni la deschiderea anului universitar 2010-2011 în Sala albastră a universităţii. În discursul său, rectorul Mişu-Jan Manolescu a anunţat că începând din acest an universitar, Agora şi-a îmbogăţit oferta educaţională cu o nouă specializare, Poliţie comunitară.

Studenţii înscrişi la această specializare vor beneficia de experienţa practică acumulată de către specialiştii care activează în cadrul acestei instituţii, în baza unei colaborări cu Poliţia Comunitară Oradea.

Pentru a puncta introducerea specializării poliţie comunitară în pachetul educaţional, la sfârşitul ceremoniei de deschidere, poliţiştii comunitari din Oradea au prezentat elemente din dotările tehnice şi materiale pe care aceştia le au la dispoziţie în acţiunile pe care le desfăşoară, precum mijloace de deplasare, armament, logistică etc.

Invitaţii de onoare ai ceremoniei de deschidere a anului academic la Universitatea Agora au fost directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula şi directorul Poliţiei Comunitare Crăciun Leucea.