Pentru a marca, chiar dacă ceva mai repede, Ziua Naţională a României, Universitatea Agora a organizat, marţi, o ceremonie dedicată acestei sărbători. De la ora 14, în campusul universitar, drapelul României a fost ridicat în acordurile imnului naţional.

Momentul a fost urmat de unul muzical. Corul compus din studenţi ai Universităţii Agora, elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea şi membrii Agora Artisti Group au interpretat, în faţa publicului format din aproximativ 100 de persoane, mai multe cântece patriotice.

De la ora 16, tot la Agora a avut loc deschiderea oficială a conferinţei internaţionale "Cooperarea poliţienească în era globalizării", aflată la a treia ediţie.

În cadrul secţiunii dedicate dezbaterilor în plen, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, Liviu Popa, a susţinut o prelegere pe tema "Poliţie şi societate", care s-a încadrat, prin mesajele de responsabilitate socială, în semnificaţia Zilei Naţionale.

Conferinţa internaţională se înscrie în aria de studiu a Ştiinţelor Administrative, făcând, de altfel, parte din seria de manifestări organizate de Departamentul de Ştiinţe Sociale al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Economice.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere (www.cepct.ro) şi Centrul de Informare Europe Direct, din cadrul Universităţii Agora (www.europedirect-agoraoradea.ro).