Ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea Agora a avut loc vineri seară, în sala de concerte a Filarmonicii de Stat, care s-a umplut cu studenţi, printre care şi bobocii din anul I, profesori şi invitaţi speciali.

Printre cei prezenţi la festivitate s-a numărat şi subprefectul Cristian Bitea, managerul spitalului CFR, Marius Chipurici, generalul Crăciun Leucea, fostul şef al Poliţiei Locale, dar şi fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Nicolae Iancu. De asemenea, la ceremonie au asistat, alături de managerul Alina Manolescu, câţiva elevi ai primei şcoli internaţionale din Oradea, înfiinţată de Universitatea Agora.

Rectorul ales al Universităţii private Agora, Ioan Dziţac, a felicitat fondatorii acestei instituţii de învăţământ, Mişu-Jan Manolescu şi Adriana Manolescu - prezenţi la ceremonie - pentru eforturile depuse timp de 12 ani pentru acreditarea Universităţii, răsplătite în luna aprilie a acestui an.

După ce i-a invitat pe cei prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria primului rector al Universităţii de stat din Oradea, Teodor Maghiar, Mişu-Jan Manolescu i-a îndemnat pe studenţi la performanţe, dar i-a şi sfătuit să se bucure de anii de studenţie, care "este poate cea mai frumoasă perioadă a vieţii".

Invitată pe scenă, preşedinta Senatului Universităţii Agora, Adriana Manolescu, a acordat mai multe diplome de excelenţă celor care au promovat instituţia de învăţământ ori au avut rezultate deosebite. Cu această ocazie, Adriana Manolescu a anunţat că în acest an universitar, pe lângă bursele de merit şi cele 32 de burse sociale, studenţii vor putea beneficia de alte 12 burse finanţate de firme, organizaţii şi bănci din ţară.

Universitatea Agora are în jur de 1.500 de studenţi, dintre care aproximativ 350 doar în anul I. Oferta educaţională cuprinde specializările de Drept, Management, Contabilitate şi informatică de gestiune şi Poliţie Locală.