Amfiteatrul Albastru al Universităţii Agora din Oradea a găzduit, vineri, festivitatea de încheiere a cursurilor Şcolii Academice de Sociologie pe tema "Valenţele voluntariatului", organizate de Institutul de Sociologie al Academiei Române, împreună cu Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii Oradea şi Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere din cadrul Universităţii Agora din Oradea.

"Şcoala Academică de Sociologie s-a bucurat de participarea celor doi rectori ai universităţilor organizatoare: dl. prof. univ. dr. ing. Cornel Antal şi dl. prof. univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, si a dl. prof. Univ. dr. Emilian Dobrescu, secretar ştiinţific al secţiei de ştiinţe economice, juridice şi sociologie a Academiei Române", se arată într-un comunicat transmis de Universitatea Agora.

Potrivit acestuia, ediţia a V-a a Şcolii Academice de Sociologie a reunit cadre didactice universitare din ţară cu preocupări şi în domeniul voluntariatului care au ţinut prelegeri cursanţilor interesaţi să afle mai multe despre modurile în care se pot implica în acţiunile de voluntariat, despre cum pot iniţia şi dezvolta proiecte de voluntariat în comunitate şi cum pot contribui la educarea şi schimbarea mentalităţii semenilor lor.

"În programul şcolii au fost prezentate şi proiecte concrete de voluntariat care au permis o analiză şi o evaluare a etapelor acestora, încheiate cu succes, chiar dacă au întâmpinat probleme pe perioada de implementare. Totodată, s-a subliniat importanţa actului de donaţie, baza unor acţiuni de voluntariat", se mai arată în informare.

Au conferenţiat personalităţi ştiinţifice dar şi practicieni renumiţi sau reprezentanţi ai administraţiei de stat, între care prof. univ. dr. Floare Chipea, decana Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora, Dacian Palladi, consultat în afaceri, sau general de brigadă dr. Ioan Baş, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

"În închiderea cursurilor şcolii, au fost înmânate diplome cursanţilor şi adresate felicitări lectorilor şi organizatorilor pentru reuşita ediţiei a V-a a Şcolii Academice de Sociologie", mai arată comunicatul. De asemenea, a fost lansată ediţia 2012 a Şcolii Academice de Sociologie, pe tema comunicării între generaţii.