Studenţii orădeni au împletit, sâmbătă, "punţi" din flori tricolore peste Crişul Repede, fiind încurajaţi de pe margine alţi colegi care au promovat sănătatea prin mişcare în cadrul unui flashmob.

Cele două activităţi au făcut parte dintr-un program mai amplu, cu 100 de evenimente într-o singură zi, dedicate Centenarului Marii Uniri şi organizate de Universitatea din Oradea, în colaborare cu mai mulţi parteneri. Programul a primit denumirea "Universitatea altfel: 100 în 1".  

După ora 14, dotaţi cu bărci, ghirlande din flori şi frânghii groase, studenţii de la Facultatea de Protecţia Mediului s-au pus pe înşirat flori peste Crişul Repede, în zona restaurantului Rivo.

De flashmob-ul "ritmic" au fost răspunzători, în schimb, studenţii de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport.

Suita de evenimente a debutat, în Parcul Brătianu, la ora 10, cu un concert cu muzică militară, susţinut de fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu. Cei mai mulţi spectatori au fost însă din partea echipa organizatorică, mulţi fiind studenţi însărcinaţi să împartă apoi diverse pliante pentru a promova un stil de viaţă sănătos.

Tot în parc, mai multe echipe de copii de la LPS Bihor au jucat meciuri de fotbal şi baschet, aceste activităţi fiind şi ele incluse în programul zilei.

Activităţile - seminarii, jocuri, ateliere, concerte şi expoziţii - au fost programate în şapte locuri din oraş Universitatea din Oradea, Biblioteca Judeţeană "Gh. Şincai", Bazinul Olimpic, Parcul I.C. Brătianu, faleza şi cursul Crişului Repede, Cetatea Oradea. Ele continuă până la ora 22.