Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a dat deciziile de numire pentru noua componenţă a Comisiei de Etică.

Întrucât vechea Comisie a fost validată de Biroul Senatului, o structură a Universităţii care conform noii legi nu mai există, Universitatea a trebuit să îşi stabilească o nouă Comisie, conformă cu noile proceduri. "Potrivit legii, Comisia de Etică a unei universităţi e propusă de Consiliul de Administraţie, avizată de Senat şi aprobată de rector", a explicat Bungău.

Întrunit luni în şedinţă, Senatul universitar a validat cei 9 membri ai Comisiei de Etică. Astfel, fac parte din comisie cadrele didactice Mircea Vereş (de altfel, singurul care a făcut parte şi din vechea comisie), Ioan Bratu, Marcu Staşa, Claudia Timofte, Florina Hinsu Mariş, Doru Vasile Fer, Marin Pop şi studenţii Diana Tincu şi Lucian Costa.

"La prima şedinţă, această comisie îşi va alege preşedintele pentru următorii patru ani, cât e şi mandatul comisiei. Preşedintele se alege prin vot direct şi secret", a precizat rectorul.