Universitatea din Oradea caută şefi! Instituţia a scos la concurs două posturi de conducere: cel de director general administrativ al instituţiei şi cel de director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

În prezent, directorul general administrativ al instituţiei este Andrei Krausz, numit în 2015, când fostului director Mircea Gordan i-a expirat contractul. Krausz este cunoscut orădenilor pentru că în trecut a lucrat în Primărie, unde a fost directorul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar până în 2004, iar apoi al Serviciului Proiecte până în 2008.

Conform anunţului de concurs publicat săptămâna aceasta de Universitate, cei care au ambiţia să devină directorul general administrativ al instituţiei trebuie să aibă studii universitare de licenţă în domeniul ştiinţelor economice, inginereşti sau administrative, vechime în specialitatea studiilor de minim 9 ani, vechime în funcţii de conducere de minim 4 ani, cunoştinţe avansate de utilizare a sistemului electronic de achiziţii publice, dar şi abilităţi de comunicare ori capacitatea de a lucra în echipă.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 23 noiembrie, urmând ca examenul scris să aibă loc pe 5 decembrie.

Cel de-al doilea concurs anunţat în această săptămână de Universitate, pentru şefia CSUD, va avea loc în februarie 2017, iar dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 11 ianuarie. Candidaţii trebuie să fie conducători de doctorate cu experienţă managerială în învăţământul superior.

În prezent, Şcoala Doctorală a Universităţii este condusă interimar de Tiberiu Vesselenyi, numit în funcţie în luna iulie a acestui an, după ce fosta directoare, Alina Bădulescu, a devenit decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice.