Universitatea din Oradea scoate la licitaţie închirierea cantinei din campusul universitar, rămasă liberă din vară, când firma Costdul Students Place, care administra localul, a fost evacuată pentru neplata chiriei.

Potrivit caietului de sarcini, publicat de Universitate pe site-ul propriu, următorul chiriaş al cantinei va trebui să plătească o chirie lunară de minim 3.000 de euro. De asemenea, va trebui să îndeplinească nişte condiţii stricte privind hrana studenţilor şi a angajaţilor Universităţii.

De pildă, masa de mic-dejun nu va putea costa mai mult de 4 lei şi va trebui să conţină minim 200 de grame de mâncare, pâine şi o cană de ceai sau de lapte. Masa de prânz va trebui să fie compusă din felul 1 (350-400 de grame), felul 2 (100-150 grame), garnitură (200-300 grame), salată şi pâine şi nu va putea costa mai mult de 8 lei. Preţul mesei de cină va trebui să fie pentru studenţi sau angajaţi ai Universităţii de maxim 6 lei.

Totodată, în fiecare zi din săptămână meniul zilei servit trebuie să fie diferit, iar pe lângă mâncarea de la meniul zilei mai trebuie asigurate minim trei feluri de supe sau ciorbe, trei feluri 2 şi trei salate.

Nici nunţile ori mesele de pomană nu-şi vor mai găsi locul în cantina studenţească. Singura modalitate prin care chiriaşul cantinei va putea organiza mese festive va fi dacă investeşte în mansardarea clădirii şi le ţine acolo. Săptămânal, însă, chiriaşul cantinei va organiza, împreună cu studenţii, minim o seară dedicată exclusiv acestora, fie că e vorba de discotecă ori seară de film. Accesul studenţilor la aceste petreceri va fi gratuit, însă "străinii" vor plăti o taxă stabilită de chiriaşul cantinei.

Afaceriştii pot să-şi depună ofertele pentru licitaţie până cel târziu la data de 15 octombrie, urmând ca pe 16 octombrie, la ora 12, în sala de Consiliu a Universităţii să aibă loc deschiderea ofertelor. Contractul cu câştigătorul se va încheia pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii.

Firma Costdul Students Place, patronată de afaceristul Ştefan Dulău, avea în administrare cantina Universităţii din anul 2006, contra sumei de 3.210 euro pe lună. Din 2010, însă, Dulău nu şi-a mai plătit nici chiria, nici utilităţile, drept urmare conducerea Universităţii l-a acţionat în instanţă. Câştigând procesul, Universitatea l-a somat pe Dulău să evacueze cantina, care a părăsit localul în luna august a acestui an.