Universitatea apelează la Executivul României pentru a mai face rost de nişte bani. Pentru că Statul Român este proprietarul clădirilor în care funcţionează facultăţile orădene, Universitatea are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a putea să dea în chirie spaţiile libere.

Senatul universitar a aprobat, în şedinţa de luni, solicitarea instituţiei către Guvern pentru a emite această HG, care să dea dreptul Universităţii să caute chiriaşi pentru săli din oricare clădire pe care o are, dar şi pentru baza didactică de la Carei ori fermele pomicole de pe dealurile Oradiei.

"Considerăm că emiterea acestor acte normative vor aduce un plus la bugetul de stat precum susţinerea cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii a fondului imobiliar al Universităţii din Oradea", se arată în documentul justificativ prezentat Senatului de Consiliul de Administraţie al Universităţii.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă senatorii universitari au decis să acorde titlul de Doctor Honoris Causa profesorului de ştiinţe politice Georges Contogeorgis de la Universitatea Panteion, Atena, fost rector al acestei universităţi şi fost ministru al Presei şi Mass Media din Grecia. Forul executiv va acorda şi titlul de senator de onoare profesorului Miguel Angel Moreno, directorul "The Leadership Institute" din SUA.