Deși a evoluat în compania ultimei clasate, la Craiova, pe terenul formației locale SCM CSŞ, care în 11 etape nu a obținut vreo victorie, echipa orădeană de baschet feminin Universitatea CSM a consemnat o surpriză neplăcută în cadrul rundei a XII-a a Ligii Naționale.

Jucătoarele orădene pregătite de antrenoarea Adriana Niculescu au cedat jocul de miercuri cu scorul de 68-72, după ce au început bine meciul, câștigând primul sfert cu scorul de 25-14, însă treptat au cedat inițiativa și au fost depășite, sfertul II fiind câștigat de oltence cu scorul de 18-12, cel de-al III-lea, cu 18-17, iar ultimul cu 22-14.

În acest fel, echipa orădeană a devenit prima victimă pentru ultima clasată, deși spera să se întoarcă cu cea de-a treia victorie din actuala ediție de campionat. O explicație pentru acest eşec îl poate reprezenta însă și absența a americancei M. Jennings, una dintre cele mai bune jucătoare ale formației orădene, o baschetbalistă care ar putut face diferența, însă chiar și cu această absență, înfrângerea nu este scuzabilă.

Principala marcatoare de la Universitatea CSM Oradea în acest joc a fost F. Smith, autoare a 18 puncte. De la gazde, principalele marcatoare au fost însă I. Moţăţeanu, cu 26 de puncte, şi A. Pop, autoare a 24 de puncte.


SCM CSŞ Craiova - Universitatea CSM Oradea 72-68 (14-25, 18-12, 18-17, 22-14)

Principale marcatoare SCM CSȘ: I. Moţăţeanu 26 de puncte şi A. Pop 24 de puncte.

Marcatoare Universitatea CSM: F. Smith 18 (3x3) puncte,  B. Smiley 12, I. Gavra 12, R. Chiş 7 (1x3), T. Peter 6, C. Badi 5, T. Bolden 4 și O. Sărăcuţ 4 puncte.


În alte partide ale etapei a XII-a a Ligii Naționale de baschet feminin, miercuri, Danzio Timişoara a învins acasă U Cluj cu scorul de 74-65, iar Rapid Bucureşti a pierdut în fața celor de la CSM Satu Mare cu scorul de 61-88.

În clasament, Universitatea CSM Oradea a căzut acum pe locul XII, cu 14 puncte.

În etapa viitoare, orădencele vor evolua luni, 24 noiembrie, pe teren propriu, în compania celor de la Phoenix Galaţi.