Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, dar şi a rezultatelor modeste obţinute în turul campionatului, conducerea clubului orădean Universitatea CSM a luat decizia de a se despărţi în această iarnă de cele două jucătoare americance din echipă, Odessa Williams şi Keiva Small.

Odessa Williams, o componentă de bază a echipei orădene în tur, fiind coşghetera formaţiei cu o medie de 14,7 puncte marcate pe meci, evoluând în 14 din cele 15 meciuri disputate de Universitatea CSM Oradea în campionat, a reuşit să-şi găsească deja un nou angajament, tot în România. Ea a semnat cu CSM Sportul Studenţesc Bucureşti până la finele campionatului în curs. În schimb, Keiva Small este în căutarea unei alte echipe la care să-şi continue activitatea.

Cel puţin până la finalul actualei ediţii de campionat, echipa orădeană de baschet feminin Universitatea CSM se va baza, astfel, doar pe jucătoarele locale din lot, continuând politica promovării junioarelor din baschetul orădean.

Potrivit preşedintelui CSM, Florin Birta, în vară se va face o analiză a activităţii echipei şi în funcţie de rezultate, se va decide şi viitorul ei. Pentru continuitate va conta foarte mult însă apariţia unui sponsor, care să susţină formaţia şi financiar.

După încheierea turului, Universitatea CSM se află pe locul 14, având doar două victorii la activ în cele 15 jocuri disputate. Echipa va juca în primul meci din acest an sâmbătă, 14 ianuarie, pe teren propriu, cu CSM Satu Mare.