La Universitatea din Oradea au început, miercuri, înscrierile pentru anul universitar 2020-2021. Excepţie face Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde examenul de admitere va avea loc în septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis la solicitarea BIHOREANULUI, cele 15 facultăţi orădene au disponibile 5.854 de locuri la studii de licenţă şi 3.406 la masterat.

Dintre acestea, 1.750 de locuri pentru studiile de licenţă, respectiv 800 pentru masterat sunt bugetate de Ministerul Educaţiei. Asta înseamnă că studenţii şi masteranzii nu plătesc taxe de şcolarizare.

"Înscrierile se vor face preponderent online", se arată în comunicatul Universităţii. Astfel, viitorii studenţi pot să trimită cererile de înscriere şi documentele personale scanate, prin e-mail, către secretariatele facultăţilor. De asemenea, Universitatea a creat o platformă anume pentru înscrieri, admitere.uoradea.ro, unde studenţii pot completa un formular online de admitere.

Taxele de admitere au rămas identice cu cele de anul trecut: 150 de lei costă înscrierea, taxa de contestare a rezultatelor tot 150 de lei, iar taxa de înmatriculare 100 de lei. Pentru candidaţii din străinătate, taxa de admitere este de 150 de euro. Pentru a preveni îmbolnăvirile cu Covid-19, Universitatea le recomandă viitorilor studenţi să plătească taxele prin virament bancar.