La mai bine de doi ani de când Compania Naţională de Investiţii a anunţat că va construi un cămin cu 800 de locuri în campusul studenţesc din Oradea, Universitatea a finalizat documentele necesare pentru a putea preda amplasamentul.

În şedinţa Senatului academic de joi, universitarii şi-au dat acordul pentru predarea către CNI a unui teren în suprafaţă de 7.266 mp, pe strada Făgăraşului, în apropierea Sălii Polivalente a Universităţii şi a căminului C3. Potrivit protocolului încheiat între Universitate şi Companie, administrarea amplasamentului este predată pentru perioada lucrărilor, urmând ca, după construirea căminului cu 800 de locuri, instituţia de învăţământ să reprimească terenul, cu tot cu imobil.

"Cei de la CNI sunt în faza de recepţie a proiectului final, şi apoi urmează să scoată la licitaţie lucrările", a declarat rectorul Constantin Bungău, vineri, pentru BIHOREANUL. Potrivit protocolului cu CNI, Universitatea va acoperi o parte din lucrări şi din serviciile necesare punerii în funcţiune a căminului, în valoare maximă de 1,6 milioane lei.

Cât de uşor va fi pentru CNI să găsească un constructor rămâne de văzut. Primăria Oradea, care de asemenea şi-a asumat că va construi două cămine pentru Universitate, cu un total de 464 de camere, a licitat de două ori lucrările, dar fără să atragă vreo firmă doritoare. La ultima procedură, organizată în luna iulie, municipalitatea a oferit 29,8 milioane de lei, fără TVA, pentru lucrări.