Din cei 4.287 de înscrişi la studiile de licenţă ale facultăţilor Universităţii din Oradea, 2.710 şi-au şi confirmat locurile şi vor deveni, propriu-zis, studenţi. Faţă de admiterea din iulie 2012, numărul candidaţilor confirmaţi este doar cu 127 mai mare, chiar dacă anul acesta absolvenţii de liceu au obţinut note mai bune la Bacalaureat.

Dintre viitorii studenţi ai Universităţii, 1.423 vor studia cel puţin în primul an la regim bugetat, iar 1.287 la regim cu taxă.

Pentru admiterea de toamnă, Universitatea a rămas, pentru studiile de licenţă, cu 137 de locuri bugetate neocupate, din care 13 sunt pentru rromi şi 6 pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România, şi cu alte 2.805 de locuri cu taxă. Înscrierea la admiterea de toamnă va avea loc în perioada 3-24 septembrie, conform calendarului propriu al fiecărei facultăţi.

Numărul de locuri disponibile la fiecare specializare în parte, precum şi alte informaţii despre admiterea de toamnă pot fi obţinute de pe site-ul Universităţii din Oradea.

Rezultatele finale ale admiterii la studii de masterat vor fi anunţate de Universitate abia săptămâna viitoare, întrucât Ministerul Educaţiei a decis să suplimenteze numărul locurilor disponibile.