Studenţii orădeni de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură îşi vor da examenele de diplomă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, o instituţie emblematică pentru învăţământul superior de arhitectură din România şi de elită a învăţământului academic internaţional.

Facultatea orădeană nu are dreptul să organizeze aceste examene, aşa că rectorii celor două instituţi, Constantin Bungău şi Zeno Bogdănescu, au semnat un acord de colaborare, vineri, la Oradea.

Absolvenţii specializării Arhitectură, promoţia 2015-2016 şi promoţiile anterioare vor putea să susţină examenul de finalizare a studiilor în sesiunile din iulie 2016 şi februarie 2017, a anunţat Universitatea orădeană, printr-un comunicat de presă.

„Între cele două instituţii de învăţământ superior există o foarte bună colaborare datorată profesionalismului corpului didactic şi recunoaşterii a unei bune pregătiri a studenţilor absolvenţi”, se mai arată în acelaşi comunicat.

În vizita sa la Oradea, Bogdănescu a discutat cu conducerea Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură şi despre noi direcţii de colaborare şi cercetare academică.