După ce la primul tur de scrutin pentru alegerea unor membri noi în Senatul universitar, profesorii orădeni nu s-au înghesuit deloc la urne, nici joi, la cea de-a doua rundă de alegeri, n-au dat năvală în faţa urnelor.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Universitar, Marius Ţepelea, doar 82 de cadre didactice ale Universităţii şi 347 de studenţi s-au prezentat joi la vot. Noii senatori aleşi sunt cadrele didactice Mihaela Roman şi Aurelian Buda, respectiv studenţii Florica Victoria Pădurean, Roland Olah, Adina Nicoleta Pop şi Teodora Bara. Toţi ceilalţi candidaţi de la aceste alegeri vor rămâne pe listele de rezervă ale facultăţilor, astfel încât alţi membri demisionari ai Senatului să poată fi înlocuiţi fără să mai fie organizate alegeri.

Lista candidaţilor aleşi şi a rezervelor oficiale va fi validată luni de Senatul universitar, urmând ca noii senatori să participe, cu drept de vot, la următoarea şedinţă.

Biroul Electoral Universitar a înregistrat şi o contestaţie la aceste alegeri parţiale, din partea candidatului student Roland Olah, de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, care încă de la primul tur de scrutin şi-a contestat contracandidatul, pe studentul Marius Chipurici.

Mai precis, Olah a precizat, în contestaţie, că Chipurici a fost propus să candideze de consiliul facultăţii, deşi astfel de propuneri trebuiau înaintate, conform regulamentului de alegeri, doar dacă nu exista niciun candidat dornic să facă parte din Senat. Astfel, Olah susţine că Chipurici a candidat fără drept, însă Biroul Electoral va da un răspuns contestaţiei abia după ce facultatea va răspunde, printr-o adresă scrisă, de ce a înaintat propunerea. Cert este că, indiferent de răspunsul pe care îl va da BEU, Olah a adunat mult mai multe voturi decât contracandidatul său şi, astfel, şi-a câştigat un loc în Senat.