La mai bine de trei ani de la ultima vizită instituţională făcută de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea din Oradea a primit din nou o comisie a agenţiei în vizită.

Evaluarea de către ARACIS a instituţiei de învăţământ superior a început miercuri şi vizează 20% din programele Universităţii orădene. "Din cele 18 facultăţi, 15 sunt cuprinse în evaluare. Nu sunt cuprinse facultăţile de Arhitectură şi Construcţii, Energetică şi Medicină şi Farmacie", a declarat pentru BIHOREANUL Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea. De la cele 15 facultăţi comisia ARACIS, formată din 36 de membri, evaluează câte una sau două specializări.

Ultima vizită instituţională a ARACIS la Universitatea din Oradea a avut loc în 2007, pe când rector era Doru Maghiar, iar comisia a acordat Universităţii calificativul "încredere limitată".

"Am convingerea că ne vom îmbunătăţi calificativul. A existat o vizită intermediară anul trecut şi în proporţie de 90% toate sarcinile asumate au fost îndeplinite", a declarat actualul rector Cornel Antal. De altfel, îmbunătăţirea acestui calificativ este şi ţinta principală declarată a rectorului pentru anul 2011.

Evaluarea ARACIS se va încheia vineri, iar rezultatul va fi aflat abia după ce comisia va prezenta un raport în faţa Consiliului ARACIS.