După 12 ani în care nu a acreditat niciun domeniu nou de doctorat, Universitatea din Oradea a anunţat marţi că, în această toamnă, va putea înscrie doctoranzi şi la Inginerie şi management.

"Dezvoltarea unor programe performante de studii doctorale reprezintă o prioritate pentru Universitatea din Oradea. După 12 ani de la acreditarea ultimului domeniu de doctorat, UO  primeşte, prin Ordinul de Ministru nr. 4939/12.08.2016, acreditarea şi aprobarea de a organiza studii universitare de doctorat în domeniul Inginerie şi Management", se arată într-un comunicat transmis marţi de Universitate.

Noua specializare va funcţiona în cadrul Şcolii Doctorale de Inginerie de la Facultatea  de Inginerie Managerială şi Tehnologică. Conducători de doctorate vor fi rectorul Constantin Bungău, de altfel promotorul demersului de acreditare a noului domeniu şi profesor abilitat în Inginerie şi Management din 2014, profesorul Călin-Florin Băban, conferenţiarul Gabriela Tonţ şi profesorul Marius Băban.

"Prin această acreditare se confirmă recunoaşterea la nivel naţional a cercetării de excelenţă realizată la UO în domeniul Inginerie şi management, un indicator de performanţă pe care Universitatea din Oradea îl are ca obiectiv în planul strategic şi pentru alte domenii de doctorat", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Admiterea la noul domeniu se va face din această toamnă. "În prima şedinţă a Senatului universitar din luna septembrie, Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat va cere includerea acestui nou domeniu în lista programelor de studii pentru care se organizează admitere şi aprobarea unui calendar pentru admitere", a declarat rectorul Bungău, marţi, pentru BIHOREANUL. Tot senatorii vor aproba şi cifra de şcolarizare pentru noul domeniu.

Pe lângă această nouă specializare, Universitatea din Oradea mai are programe de doctorat în Agronomie, Economie, Filologie, Geografie, Istorie, Inginerie electrică, Inginerie energetică, Inginerie industrială, Medicină, Biologie şi Sociologie.