Luni la Universitatea din Oradea vor începe înscrierile la concursul de admitere, sesiunea iulie, pentru anul universitar 2016-2017.

În total, cele 15 facultăţi orădene scot la concurs, pentru studii de licenţă, 5.937 de locuri, din care 1.554 bugetate. Repartizarea lor exactă poate fi consultată pe site-ul Universităţii.

De pildă, 35 de locuri fără taxă sunt disponibile la specializarea Drept, câte 29 la specializările Autovehicule rutiere, Tehnologia construcţiilor de maşini şi Inginerie economică în domeniul mecanic, şi tot atâtea la specializările Limba română – o limbă modernă, respectiv Limba engleză – o limbă modernă ale facultăţii de Litere.

Ca în fiecare an, fruntaşă la numărul de locuri fără taxă este facultatea cu cea mai mare cerere, adică cea de Medicină şi Farmacie, care scoate la concurs 80 de locuri bugetate la Medicină, 40 la Medicină dentară şi 20 la Farmacie. Un număr mare de locuri bugetate are şi specializarea Teologie ortodoxă pastorală, 43 la număr.

La studii de masterat, facultăţile orădene scot la concurs un total de 3.591 de locuri, din care 731 bugetate.

"Candidaţii îşi vor depune dosarele la secretariatele facultăţilor, conform programului propriu al fiecărei facultăţi", se arată într-un comunicat de presă al Universităţii din Oradea.

Taxele de admitere au rămas la acelaşi nivel ca anul trecut. Mai precis, taxa de înscriere este de 150 de lei, cea de contestaţii tot 150 de lei, iar cea de înmatriculare 100 lei. Pentru studenţii străini, taxa de procesare dosar este de 150 de euro.