O interesantă campanie a fost demarată de Universitatea din Oradea, care oferă gratuit cărţi orădenilor dornici să citească. Volumele provin din donaţii, sunt suficiente în colecţiile Bibliotecii universitare, aşa că instituţia le distribuie tuturor doritorilor.

Cu sloganul "Universitatea din Oradea te vrea parte la carte", campania a demarat deja, la iniţiativa prorectorului Sorin Borza. Cărţile sunt puse la dispoziţia celor interesaţi în holurile Bibliotecii Universităţii din Oradea şi ale facultăţilor din bulevardul Magheru (Drept), respectiv parcul 1 Decembrie (Medicină). Pentru început, pe rafturile instalate în fiecare dintre aceste locuri, au fost aşezate câte 250 de volume, deopotrivă beletristică, dar şi carte ştiinţifică, stocurile de carte urmând a fi completate periodic.

"Primele reacţii sunt foarte bune. Încă din prima zi am avut profesori şi studenţi care s-a arătat interesaţi de acest proiect şi care, evident, n-au plecat cu mâna goală de lângă raftul cu cărţi", a declarat Florica Ujoc, şefa serviciului Bibliotecă a Universităţii din Oradea, potrivit unui comunicat al instituţiei. "Practic, oricine poate să treacă pe la aceste rafturi şi, dacă găseşte ceva pe gustul său, să ia acasă, gratuit, cartea dorită", a precizat ea.

În perioada următoare, orădenii ar putea primi acces şi la cărţile în format electronic din Biblioteca universitară, care nu se află sub incidenţa drepturilor de autor.