Senatorii Universităţii din Oradea şi-au dat acordul ca rectorul Constantin Bungău să semneze contractul pentru o nouă linie de finanţare. În decembrie 2012, Universitatea a contractat o astfel de finanţare pe o perioadă de trei ani.

"Am licitat serviciul pentru accesarea unei linii de finanţare, urmând să finalizăm acest demers după ce primesc aprobarea Senatului pentru garantarea ei", a declarat marţi rectorul Constantin Bungău pentru BIHOREANUL. În şedinţa de luni, ultima în actuala componenţă a Senatului, forul legislativ suprem a avizat propunerea sa.

Astfel, în anii 2016-2017, Universitatea va avea la dispoziţie o linie de finanţare în valoare de maxim 10 milioane de lei, asigurată de UniCredit Bank. "Avem nevoie de această linie pentru a putea asigura proiectele Universităţii, fără de care nu ne putem dezvolta", a explicat rectorul.

Pentru acest credit, Universitatea pune ipotecă pe clădirea Bibliotecii universitare. Precedenta linie de finanţare a fost girată cu clădirea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, variantă abandonată, însă, pentru că ipotecată, clădirea nu poate fi obiectul unui proiect de reabilitare cu finanţare externă. Or, sediul din Piaţa 1 Decembrie are nevoie de reparaţii serioase.