Ministerul Educației și-a propus ca, în acest an universitar, să formeze 32.200 de studenți care ar putea deveni profesori în învățământul preuniversitar, cu 20% mai mulți decât în precedentul an, iar pentru asta Universitatea din Oradea (UO) a primit locuri în plus pentru cursurile pedagogice la care pot participa studenții, indiferent de specializarea la care învață.

Potrivit unui comunicat transmis luni de UO, instituția orădeană este universitatea cu cele mai multe locuri suplimentare primite. În urma unei evaluări făcute de Agenția Română de Asigurare a Calității (ARACIS), în anul universitar 2023-2024, UO are dreptul să școlarizeze 1.500 de studenți care apoi să predea în învățământul preuniversitar, cu 650 mai mulți decât în precedentul an universitar.

„Pe lângă specialitatea de bază, studenții Universității din Oradea pot, acum într-un număr și mai mare, să urmeze cursurile modulului pedagogic, pentru ca, în viitor, să muncească la catedră. Absolvenții nivelului I de pregătire pedagogică pot preda în gimnaziu, iar cei care au și nivelul II, la liceu și în universități. Locurile s-au distribuit la toate specializările, proporțional cu numărul cererilor venite din partea studenților”, a declarat rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, citat în comunicat.

La cererea BIHOREANULUI, Universitatea a confirmat că toate locurile scoase la concurs pentru modulul psihopedagogic au fost ocupate de studenți, care deja învață noțiuni care să le permită, după absolvirea studiilor de specialitate, să ajungă la catedră.

Aceste cursuri sunt organizate de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, care mai are în ofertă și cursuri post-universitare de șase luni: educator puericultor, dezvoltator de e-learning în învățământ, manager educațional, mentor, psihopedagogie specială școlară, designer instrucțional.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!