Începând cu data de 7 ianuarie, studenţii de la mai multe facultăţi ale Universităţii din Oradea se vor putea întoarce în sălile de curs, pentru activităţile practice.

Pentru că incidenţa cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, a scăzut în Oradea sub 3 la mie, rectorul Constantin Bungău a decis să implementeze un scenariu hibrid pentru facultăţi, permiţând desfăşurarea fizică a unor activităţi, dar le-a cerut profesorilor ca siguranţa sanitară să fie regula principală.

"Pentru facultăţile care au activităţi aplicative, cum sunt cele inginereşti, de Medicină, de Informatică şi Ştiinţe, de Geografie, Turism şi Sport, am dat posibilitatea să organizeze aceste activităţi fizic, acolo unde se poate. Spun unde se poate pentru că, de exemplu, studenţii de la Medicină nu pot încă să desfăşoare activităţi în spitale", a declarat Bungău, luni, pentru BIHOREANUL.

Potrivit deciziei semnate de rector, activităţile vor rămâne exclusiv online pentru facultăţile de Drept, Litere, Istorie, Ştiinţe Economice, Ştiinţe Socio-Umane, Teologie Ortodoxă, respectiv la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic.

În schimb, la celelalte facultăţi, între 7 şi 16 ianuarie, adică până la sesiunea de iarnă, activităţile didactice se vor desfăşura în sistem hibrid, ceea ce înseamnă că studenţii vor participa la cursuri exclusiv online, dar pot participa fizic la lucrări practice, laboratoare sau proiecte.

Rectorul Constantin Bungău a mai precizat, însă, că fiecare facultate va organiza grupe mici de studenţi, astfel încât să se respecte normele sanitare pentru prevenirea răspândirii de Covid-19.

Activităţile didactice ale Universităţii se derulează exclusiv online din 26 octombrie, când Oradea a intrat în scenariul roşu, din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19.