Senatul Universităţii din Oradea va decide, luni, cum se vor desfăşura cursurile şi seminariile în anul universitar care va debuta pe 1 octombrie, însă este foarte posibil ca mulţi dintre studenţi să îi urmărească pe profesori online. Aşa cum se ştie, universităţile au autonomie, aşa că decid singure cum anume desfăşoară cursurile, cu condiţia să respecte măsurile impuse de Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Universitatea din Oradea, Consiliul de Administraţie al instituţiei a propus ca, indiferent de anul de studiu, tinerii care învaţă la facultăţile de Drept, Istorie, Litere, Ştiinţe Economice, Ştiinţe Socio-Umane şi Teologie Ortodoxă să aibă exclusiv activităţi online. Aceeaşi regulă s-ar putea aplica şi pentru profesorii înscrişi la programele Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic.

La restul facultăţilor, cursurile ar urma să fie online, dar activităţile laboratoarelor se vor ţine faţă în faţă.

„De asemenea, menționăm că, în situații justificate, eventualele derogări de la prezenta Metodologie se vor aproba de către Consiliul de Administrație”, se mai arată în comunicatul Universităţii.

Şedinţa Senatului este programată luni, pentru ora 13, şi se va ţine online, iar rezultatul votului va fi cunoscut abia marţi, senatorii putând să îşi exprime opţiunea până luni, la miezul nopţii.