Zece din cele 15 facultăţi orădene vor angaja în toamnă cadre didactice. În total, Universitatea scoate la concurs 35 de posturi, din care câte 11 de profesori universitari şi de conferenţiari, câte trei pentru lectori şi şefi de lucrări şi şapte pentru asistenţi.

Facultăţile cu cele mai multe posturi scoase la concurs sunt cea de Medicină şi Farmacie şi cea de Ştiinţe Economice. Mai precis, la FMF se caută un profesor, doi conferenţiari şi cinci asistenţi, iar la Ştiinţe Economice cinci profesori, doi conferenţiari şi un asistent.

La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane se scot la concurs două posturi de profesori şi două de conferenţiari, la Ştiinţe unul de conferenţiar, unul de şef de lucrări, şi unul de lector, iar la Protecţia Mediului două posturi de conferenţiar şi unul de şef de lucrări.

Facultatea de Arte va angaja la rândul ei un conferenţiar universitar şi doi lectori, cea de Construţii şi Arhitectură un şef de lucrări, cea de Drept un profesor şi un conferenţiar, cea de Geografie, Turism şi Sport un asistent, iar cea de Inginerie Managerială şi Tehnologică un profesor.

Concursurile sunt programate să aibă loc în septembrie, comisiile de examinare fiind votate joi de senatorii Universităţii din Oradea.