Conducerea Universităţii din Oradea a stabilit regulile admiterii din acest an la facultăţile orădene. În şedinţa de luni, Senatul universitar a aprobat criteriile de admitere, adică modul în care se face admiterea şi câte locuri disponibile va avea fiecare specializare.

Cu excepţia programelor de studii în limba engleză, unde este obligatoriu un test de limbă, şi a specializărilor de Medicină, admiterea la Universitatea din Oradea se va face, ca şi până acum, în baza unui concurs de dosare care se bazează pe media de la Bacalaureat.

La propunerea Consiliului de Administraţie al Universităţii, senatorii au decis şi să suplimenteze, în unele cazuri chiar să dubleze, numărul de locuri disponibile la anumite specializări. Astfel, la studii de licenţă, la specializarea Drept, în loc de 100 de locuri de admitere vor fi disponibile 150, la Kinetoterapie 80 în loc de 40, iar la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene 100 în loc de 50. Şi locurile de la Psihologie s-au suplimentat la 125 (de la 100), iar la Marketing sunt cu 25 mai multe locuri decât anul trecut.

Totuşi, Universitatea din Oradea încă nu a primit de la Ministerul Educaţiei cifrele privind locurile bugetate din următorul an universitar, astfel că încă nu se ştie câte din aceste locuri suplimentate vor fi în regim cu taxă ori în regim gratuit.

La studii de masterat, numărul locurilor disponibile la admitere a rămas similar.