Facultăţile Universităţii din Oradea dau, marţi, startul admiterii de toamnă. Potrivit unui comunicat de presă remis de instituţie luni, la studii de licenţă au rămas neocupate 137 de locuri bugetate, din care 13 pentru rromi şi 6 pentru tineri din Republica Moldova, dar care au luat Bacalaureatul în România, şi alte 2.805 de locuri cu taxă. Dat fiind că doar în Bihor doar 523 din elevii care au susţinut Bacalaureatul de toamnă au şi promovat examenul, rămâne de văzut câte din locurile libere ale Universităţii vor fi ocupate.

Şi la studii de masterat oferta este generoasă, mai ales pentru că la jumătatea lunii august Ministerul Educaţiei a suplimentat considerabil locurile pe care Universitatea orădeană le poate scoate la concurs. Mai precis, la admiterea din toamnă sunt libere peste 3.100 de locuri la programele de masterat.

Pentru a se înscrie la o facultate, studenţii trebuie să plătească o taxă de 150 de lei. Dacă vor fi admişi, vor mai plăti 100 de lei pentru înmatriculare, iar dacă vor dori să conteste rezultatul admiterii, 100 de lei. Procesarea dosarului pentru studenţii străini costă 150 de euro. Admiterea de toamnă se va încheia pe 24 septembrie, conform calendarului propriu al fiecărei facultăţi.

Candidaţii pot afla câte locuri libere sunt la fiecare specialitate în parte, dar şi alte informaţii despre cum se pot înscrie, pe site-ul Universităţii, la meniul "Admitere".