Prima sesiune de admitere la facultate, la studii de licenţă, pentru anul universitar 2012-2013, va debuta la Universitatea din Oradea pe 16 iulie. Conform calendarului admiterii, înscrierile se vor face până pe 23 iulie.

Universitatea a publicat, miercuri, pe site-ul propriu, la meniul "Admitere 2012", cifrele de şcolarizare, adică numărul de locuri disponibile la fiecare specializare în parte, atât bugetate cât şi cu taxă, precum şi criteriile de admitere.

Astfel, cele mai multe locuri va avea specializarea "Controlul şi expertiza produselor alimentare" a Facultăţii de Protecţia Mediului, unde vor putea învăţa maxim 250 de studenţi, din care 14 pot studia la regim bugetat. Următoarea specializare cu un număr mare de locuri este "Geografia Turismului" de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, unde vor putea învăţa 150 de studenţi. Din aceştia, însă, doar 30 vor ocupa locuri bugetate.

La polul opus se află specializările Facultăţii de Arte "Modă-Design vestimentar" şi "Conservare şi restaurare", fiecare având câte 15 locuri disponibile, din care câte 4 bugetate.

La fel ca în anii trecuţi, la majoritatea facultăţilor admiterea se va face pe bază de dosar, adică în funcţie de media de la Bacalaureat. Examene orale, scrise sau de aptitudini se vor da la Facultatea de Arte, la specializarea Educaţie Fizică şi Sport, precum şi la specializările cu predare în limba engleză, la Litere, la Medicină şi Farmacie şi la Teologie Ortodoxă.