La cinci ani de la ultima evaluare instituționalizată, Universitatea din Oradea va primi, săptămâna viitoare, vizita unei comisii a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, care va analiza în detaliu felul în care funcționează instituția.

Comisia formată din 28 de persoane va începe vizita la UO miercuri, 20 martie, și o va încheia pe 22 martie.

„Tratăm cu foarte mare seriozitate această vizită. Trebuie să facem dovada îndeplinirii tuturor indicatorilor care țin de managementul calității pentru o universitate care își dorește gradul de încredere ridicat menținut în continuare, în toate domeniile”, a declarat rectorul Constantin Bungău, joi, pentru BIHOREANUL.

Comisia ARACIS va evalua toate activitățile Universității, de la învățare-cercetare la gestionare financiară, activități sociale ori parteneriate cu mediul de afaceri. De altfel, evaluatorii se vor întâlni nu doar cu profesorii și studenții orădeni, ci și cu absolvenți și angajatori locali.

De asemenea, punctual, vor fi verificate 20 de programe de studiu din cadrul facultăților orădene.

Gradul de încredere pe care ARACIS îl va da Universității din Oradea va influența finanțarea pe care aceasta o primește de la Ministerul Educației.

În prezent, instituția are cel mai înalt grad, de încredere ridicată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!