Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Alexandra Barbăneagră, a vizitat joi Universitatea din Oradea, ocazie cu care a semnat un acord de colaborare cu instituția condusă de Constantin Bungău.

Delegația din Republica Moldova a fost completată de prorectorul Ludmila Armașu-Canțîr și Victoria Belous, directoarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație (CNIDE) de la Chișinău.

„Protocolul este axat, în primul rând, pe colaborarea în domeniul științelor educației”, a precizat rectorul orădean, citat într-un comunicat al Universității.

Bungău a mai spus că vizita universitarilor moldoveni a avut ca scop „dezvoltarea relațiilor dintre cele două instituții academice”, profesorii abordând teme legate de digitalizare, noutăți în științele educației, tehnici și tehnologii moderne de predare.

„Vrem să continuăm buna colaborare pe care o avem cu Universitatea Pedagogică de Stat din Republica Moldova, să accesăm împreună proiecte cu finanțări europene și să îmbunătățim schimbul de studenți și profesori, în ambele direcții”, a mai declarat Bungău.

Cu prilejul acestei vizite, instituția academică din Oradea a anunțat că va dona cărți pentru universitatea din Republica Moldova. „1.000 de volume vor pleca de la Oradea pentru a-și găsi noi cititori în biblioteca instituției academice de la Chișinău”, a transmis Universitatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!