Universitarii orădeni îşi fac planuri verzi de viitor. Biroul de presă al instituţiei a anunţat, vineri, că rectorul Constantin Bungău a semnat un acord de colabroare cu Asociaţia Balcanică de Mediu (Balkan Environmental Association – B.EN.A.), reprezentată la Oradea de preşedintele prof.dr. Fokion Vosniakos, totodată preşedinte al Comitetului pentru Mediu din cadrul Institutului Tehnologic şi de Educaţie "Alexander" din Salonic, Grecia.

"Vizita profesorului Vosniakos la Universitatea din Oradea reprezintă o deschidere importantă în vederea conştientizării problemelor ecologice din zonă, facilitând schimburile de date ştiinţifice şi cooperarea regională între instituţii, stabilirea unor politici şi strategii în domeniul protecţiei şi managementului mediului, precum şi includerea în proiecte de cercetare comune", se arată în comunicatul de presă al Universităţii din Oradea. Vosniakos a avut întâlniri cu membrii Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat şi cu specialişti din cadrul facultăţilor orădene.

În plus, liderii celor două instituţii au convenit că, în 2017, vor organiza în comun, la Oradea, o conferinţă ştiinţifică europeană, intitulată "Health Risk and Environmental Management".

Asociaţia Balcanică de Mediu este o organizaţie ştiinţifică internaţională neguvernamentală, înfiinţată în 1998 în cadrul Institutului pentru Tehnologie şi Educaţie "Alexander", fiind recunoscută de autorităţile din Grecia, organismele acreditate din Uniunea Europeană şi Ministerul Afacerilor Externe al Greciei. Asociaţia reuneşte oameni de ştiinţă, cadre universitare, experţi, specialişti cu preocupări în domeniul managementului de mediu, dar şi instituţii de profil, şi are în prezent mai bine de 4.000 de membri activi din peste 15 ţări balcanice, alte ţări din Europa şi cele care au ieşire la Marea Neagră.