Judecătorii Tribunalului Bihor s-au pronunţat, zilele trecute, în procesul intentat de Universitatea din Oradea firmei Costdul Student's Place, administrată de afaceristul Ştefan Dulău, care a închiriat, în 2006, cantina studenţească. Universitatea a cerut magistraţilor evacuarea Costdul Student's Place deoarece, din 2010 până acum, firma a adunat datorii de aproximativ 500.000 de lei prin neplata chiriei şi a penalităţilor aferente.

"Instanţa a decis în şedinţa publică din 29 mai evacuarea societăţii pârâte, SC Costdul Student's Place din imobilul aflat în proprietatea Univesităţii din Oradea. Hotărârea este executorie", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Universităţii orădene, Olimpia Popoviciu. Decizia magistraţilor poate fi atacată în 15 zile. "Însă deoarece este executorie, trebuie pusă în aplicare", a mai spus Popoviciu.

Altfel spus, Universitatea aşteaptă să vadă dacă Dulău va evacua de bună voie sau nu cantina. Dacă nu, este posibil ca instituţia să apeleze la Poliţie pentru eliberarea clădirii.

BIHOREANUL a arătat, într-un articol publicat la finele lunii mai, că problemele între Dulău şi Universitate au început în 2010, când un control al Curţii de Conturi a descoperit că omul de afaceri nu-şi plătise penalităţile aferente întârzierii la plata chiriei pentru mai multe luni, în anul 2006. Ulterior, el a plătit aceşti bani, însă apoi a renunţat să mai plătească chiria. De asemenea, de câteva luni nu a mai plătit nici facturile de utilităţi, astfel că Universitatea i-a tăiat apa şi curentul.

Contactat luni de BIHOREANUL, Dulău a refuzat să facă prea multe precizări. "Mă voi gândi ce voi face", a zis afaceristul, adăugând totodată că încă n-a primit sentinţa judecătorilor.

Citeşte mai multe în articolul Cantină de pomană: După ce fostul rector Doru Maghiar a închiriat cantina Universităţii, studenţii şi profesorii nu mai au unde să mănânce