Reîntoarsă de la clinica din Ingolstadt, unde s-a "refugiat" după ce a fost detronată de la şefia Maternităţii orădene, Liana Antal are şanse să ajungă iar şef în unitatea care între timp a devenit Staţionar III al Spitalului Clinic Judeţean.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii, remis luni, Senatul universitar a aprobat recomandările făcute de Facultatea de Medicină şi Farmacie privind şefii de secţii clinice din Spitalul Judeţean. Aceşti şefi sunt numiţi de conducerea spitalului, însă facultatea are dreptul să facă propriile recomandări.

Printre aceste recomandări se numără şi Liana Antal, soţia fostului rector Cornel Antal, pe care FMF o propune la şefia secţiei OB I de la Maternitate.

Pentru secţia OB II, FMF l-a propus pe Petru Chitulea, iar pentru secţia OB III pe Tiberiu Pop. La secţia de neonatologie este propusă să fie şefă Floare Filip, iar la secţia ATI a Maternităţii Petre Teodorescu.

Liana Antal a plecat la Ingolstadt în primăvara anului 2011, după ce a fost schimbată de la şefia Maternităţii. Ea a fost înlocuită de primarul Ilie Bolojan cu inginerul Gavril Grebenişan după preluarea administraţiei spitalelor de către municipalitate de la Ministerul Sănătăţii, iar Liana Antal a rămas doar şefa secţiei OB I, pe care o conducea din 2006.

Imediat după detronarea sa de la conducerea Maternităţii, Antal a încercat să modifice organigrama unităţii, introducând blocul de naşteri în subordinea sa ca şefă de secţie, chit că pe vremea când ea era manager sala de naşteri era tot în subordinea directorului medical.

Primarul Bolojan i-a respins, însă, această modificare, astfel că ulterior Antal a intrat în concediu de odihnă, apoi în concendiu medical, ca în final să intre în concediu fără salariu, pentru a profesa la clinica din Germania.