Ministerul Educaţiei a alocat Universităţii din Oradea, pentru următorul an universitar, 1.600 de locuri bugetate pentru studii de licenţă şi alte 760 la masterat. În şedinţa de miercuri a Senatului universitar, acestea au fost împărţite între facultăţile orădene.

La studii de licenţă, cele mai multe locuri fără taxă, 194 la număr, a primit Facultatea de Medicină şi Farmacie. De altfel, aceasta este an de an şi facultatea cu cea mai mare concurenţă la admitere.

Alte 163 de locuri bugetate au fost alocate studiilor de licenţă de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei (IETI), iar 142 Facultăţii de Protecţia Mediului. Cele mai puţine locuri bugetate, 43 la număr, le-a primit Facultatea de Teologie Ortodoxă.

La studii de masterat, din cele 760 de locuri alocate specializărilor Universităţii, 78 vor fi scoase la concurs la IETI, iar 75 la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

Toate facultăţile vor distribui acum locurile bugetate alocate între specializările pe care le au.

Faţă de anul universitar 2016-2017, Universitatea din Oradea a primit mai multe locuri bugetate. Anul trecut, Ministerul Educaţiei a alocat 1.554 de locuri fără taxă la studii de licenţă şi 731 la masterat.