Începând din această vară, absolvenţii de liceu vor putea să aleagă o nouă specializare dacă optează pentru Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică a Universităţii din Oradea.

"ARACIS a aprobat înfiinţarea specializării de mecatronică. Ea a fost introdusă având în vedere că mediul economic din judeţ are nevoie de specialişti în procese mecanice şi electronice. Astfel că cei care îşi doresc să devină ingineri pe specializarea mecatronică pot să aleagă această specializare", a declarat Constantin Bungău, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Mecatronica este ştiinţa inginerească bazată pe disciplinele clasice ale construcţiei de maşini, electrotehnicii, electronicii şi informaticii.

Capacitatea maximă aprobată de ARACIS pentru această specializare este de 30 de locuri, urmând ca Universitatea să decidă câte vor fi scoase la concurs. "În curicula acestei specializări există, pe lângă disciplinele clasice precum mecanica, şi cursuri despre inteligenţa artificială, procese asistate pe calculator, tehnici de calcul în telecomunicaţii", a mai precizat Bungău.

Decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică a mai anunţat că specializarea va avea şi un program de masterat, "Mecatronică aplicată".

În prezent, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică are specializările Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Robotică, Autovehicule Rutiere şi Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.