La propunerea directoarei economice a Universităţii, Crina Gherlea, Senatul a decis să iniţieze demersurile necesare pentru deschiderea unei linii de credit. Asta pentru că Universitatea are sume mari de bani blocate în proiectele pe fonduri europene, pe care le-a finanţat, însă nu şi-a primit banii înapoi.

"Asta nu însemnă că Universitatea nu mai are bani de salarii, nici vorbă de aşa ceva! Înseamnă doar că întârzierile de rambursare s-au adunat şi s-a pus problema că, dacă acest lucru va continua, va fi nevoie să avem la îndemână o linie de credit", a explicat miercuri, într-o conferinţă de presă, Aurel Căuş, cancelarul general al Senatului. Practic, Universitatea nu deschide încă nicio linie de credit, ci îşi pregăteşte actele, astfel încât, dacă va avea nevoie de bani, să poată demara rapid procedurile.

"Această linie de credit e ca o descoperire de cont. Însă sperăm să nu avem nevoie de ea", a mai spus Căuş.

Universitatea din Oradea are de primit peste 12 milioane de lei din banii pe care i-a alocat proiectelor pe fonduri europene. Din pricina birocraţiei, aceşti bani sunt rambursaţi cu dificultate de autorităţile europene şi naţionale.