Fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, mai are o şansă să devină profesor universitar. După ce prelegerea ce trebuia să aibă loc joia trecută a fost suspendată de comisia de concurs, pe motiv că nu s-au respectat procedurile, mai precis membrii comisiei nu au primit la timp dosarul candidatei, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a reprogramat această prelegere.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul Universităţii, decizia a fost luată în baza procesului verbal al comisiei, care a solicitat "amânarea desfăşurării concursului în termenul legal de 45 de zile", şi a punctului de vedere transmis de Consiliul Departamentului de Textile-Pielărie şi Management Industrial, care a comunicat că organizarea concursului este necesară. "Am întocmit o anexă la Ghidul desfăşurării concursurilor (n.r. document ce prevede regulile şi calendarul tuturor concursurilor pe care Universitatea le-a organizat în această lună), care cuprinde un nou calendar", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău.

Astfel, Universitatea nu a reluat concursul, ci doar a reprogramat prelegerea publică pentru data de 12 februarie, dând astfel comisiei timpul necesar pentru a consulta dosarul unicului candidat, Daniela Ionescu.

Dacă va câştiga sau nu concursul fosta decăniţă, rămâne de văzut. BIHOREANUL a arătat că posibila ei promovare la cel mai înalt grad didactic i-a determinat pe mai mulţi universitari orădeni să depună sesizări la Univeristate, dar şi la Ministerul Educaţiei, reamintind că Daniela Ionescu a fost condamnată penal pentru plagiat în 2003, dar a fost totuşi tolerată ca şi cadru didactic universitar. Totodată, fostul prorector Ioan Felea le-a transmis colegilor săi o scrisoare deschisă, prin care o acuză pe Ionescu că a mai plagiat şi o altă carte, "Electronica", publicată în 2004.

Mai mult, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a comunicat BIHOREANULUI că cele două contracte de cercetare ataşate de Ionescu la dosarul de candidat nu respectă condiţiile prevăzute de normele în vigoare pentru promovarea la gradul de profesor universitar.

Citeşte pe această temă şi articolul "Dedicaţie retrasă: Universitara Daniela Ionescu, acuzată de un nou plagiat"