Din lipsă de studenţi, Universitatea din Oradea închide două programe de studii de licenţă şi unul de masterat.

Senatorii instituţiei şi-au dat, luni, acordul pentru lichidarea specializărilor de licenţă Turism cultural şi Studii americane, ambele organizate până acum la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, respectiv masteratul de Teologie pastorală aplicată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Nici una dintre cele trei specializări nu au funcţionat în ultimii trei ani, pentru că nu au adunat la admitere studenţi dornici să studieze în aceste programe.

În luna noiembrie 2016, Senatul Universităţii a mai aprobat desfiinţarea a altor trei specializări de licenţă: Asistenţă Socială de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, respectiv Arte plastice (sculptură) şi Conservare şi restaurare de la Facultatea de Arte.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de luni, Senatul Universităţii a avizat rezultatele concursurilor pentru posturile didactice pe care instituţia le-a organizat în ultimele săptămâni. Din cele 43 de posturi scoase la concurs, 40 au fost ocupate, majoritatea de cadre didactice care până acum aveau grade didactice inferioare.