Deşi în mod normal Ministerul Educaţiei trebuia să anunţe cifrele de şcolarizare ale universităţilor cu şase luni înainte de admiterea din vară, acestea au primit abia acum aceste informaţii.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în total, facultăţile orădene au la dispoziţie pentru următorul an universitar 1.645 de locuri bugetate, din care 30 sunt pentru romi. Numărul de locuri fără taxă este cu doar şase mai mic decât anul trecut.

Pe lângă acestea, facultăţile orădene mai au pun la bătaie 3.679 de locuri cu taxă, ceea ce înseamnă că în întreaga Universitate din toamnă vor putea fi 5.324 de boboci la studiile de licenţă.

Cele mai multe locuri bugetate le va avea Facultatea de Medicină şi Farmacie, care la toate cele şapte specializări scoate la bătaie 202 de locuri. În plus, mai are 108 locuri cu taxă. La cele cinci specializări ale Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei vor putea învăţa 158 de studenţi pe locuri fără taxă şi alţi 277 pe locuri cu taxă.

Pentru admiterea la programele de masterat, Universitatea nu a primit încă cifrele de şcolarizare. Aceste concursuri vor avea loc, însă, abia în toamnă.

Înscrierea la concursul de admitere din vară pentru următorul an universitar se va face în perioada 11-23 iulie, urmând ca între 25 şi 28 iulie să aibă loc probele la specializările la care se impun. Între 25 şi 30 iulie vor fi afişate rezultatele admiterii.