Senatorii Universităţii din Oradea au aprobat, în şedinţa de luni, bugetul instituţiei pentru anul 2017, care prevede venituri de 141 milioane lei şi cheltuieli de 154 milioane lei. La venituri se mai adaugă 16,5 milioane lei, bani din soldul iniţial al instituţiei la 1 ianuarie 2017.

Cel mai probabil, însă, bugetul instituţiei va fi rectificat în curând, după ce Universitatea şi Ministerul Educaţiei vor semna contractul de finanţare pentru aest an. Deocamdată, facultăţile orădene nu ştiu câţi bani vor primi de la Bucureşti.

Conform bugetului aprobat în Senat, universitarii au estimat că în acest an vor avea venituri proprii din taxe de 34,5 milioane lei, iar din proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile 14,5 milioane lei. Totodată, au estimat că Universitatea nu va avea niciun leu pentru reparaţii capitale, dar va împărţi studenţilor burse în cuantum de 6,3 milioane lei şi va face investiţii în valoare de 3 milioane lei.

La capitolul cheltuieli, bugetul Universităţii arată că 107 milioane lei vor fi cheltuieli de personal, iar 6,3 milioane lei vor fi împrumutaţi proiectelor europene. Alte 2,5 milioane lei se vor cheltui pentru cercetare ştiinţifică.

În aceeaşi şedinţă de luni, Senatul universitar a mai aprobat cererea Facultăţii de Ştiinţe de a decerna titlul de Doctor Honoris Causa profesorului de matematică Ravi P. Agarwal de la Texas A&M University-Kingsville, SUA.